Web Analytics Made Easy - Statcounter

ابوالقاسم سلطانی روز سه شنبه در گفت و گو با ایرنا با بیان اینکه در مرحله اول راه اندازی شبکه شتاب نگاری استان در سال ۱۳۹۷ تعداد ۱۱ دستگاه شتاب نگار برخط نصب شده بود، افزود: در مرحله دوم توسعه با هدف تکمیل شبکه شتاب نگاری این دستگاه ها تا ۲ هفته دیگر در شهرهای مراغه، میانه، ترکمانچای، هریس، آذرشهر، هادی شهر، اهر، ورزقان، تسوج، صوفیان و شرق تبریز نصب می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی اظهار داشت: این محل ها با مطالعه لرزه زمین ساختی و زمین شناسی و با در نظر گرفتن ضوابط از پیش تعیین شده مانند لرزه زمین ساخت، زمین شناسی منطقه، زمین شناسی ساختگاهی، توپوگرافی، خطر پذیری، سازه های مهم، تراکم کم دستگاه ها در بعضی مناطق و امکانات محلی انتخاب شده اند.

 مدیرکل راه و شهرسازی آذربایجان شرقی گفت: به منظور انتخاب مناسب و به خصوص بررسی زمین شناسی ساختگاهی ایستگاه های مورد نظر از مناطق مختلف چند شهرستان پس از بازدید کارشناسان انتخاب شده اند و این مرحله به دلیل وسعت زیاد و شرایط خاص لرزه زمینساختی بیشترین نقاط انتخابی را شامل می شود.

سلطانی با اشاره به اینکه مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی به عنوان متولی شبکه شتاب نگاری زلزله کشور مرجع مهمی در طراحی سازه های مقاوم و مدیریت بحران و زلزله در کشور است، ادامه داد: دستگاه‌های شتاب ‌نگار در نزدیکی کانون زمین‌لرزه از کار نمی‌افتند و اگر زلزله بزرگی مانند زلزله سرپل ذهاب رخ دهد، ایستگاه‌های لرزه‌نگاری نزدیک به کانون زلزله به دلیل حرکت شدید زمین از کار می‌افتند؛ از این رو لازم است کشور به دستگاه‌های جدید شتاب‌نگاری مجهز شود.

وی یادآوری کرد: این دستگاه ها که جنبش زمین و حرکت های تکنیکی آن را رصد و اطلاعات را آنلاین در اختیار قرار می‌دهد برای کاهش خطرپذیری و افزایش تاب‌آوری شهر امکان بسیار خوبی فراهم می‌کند.

مدیرکل راه و شهرسازی آذربایجان شرقی گفت: به دلیل سرعت بیشتر امواج طولی زلزله نسبت به امواج عرضی و سطحی، می توان با راه اندازی سامانه هشدار سریع و پاسخ سریع به دستگاه های اجرایی و امدادی هشدارهای اولیه را ارسال کرد.

سلطانی افزود: در صورتی که از مجموعه‌ای از دستگاه‌های شتاب‌نگاری در یک شهر و یا در یک ناحیه همزمان با رویداد زمین‌لرزه بزرگ بتوان داده‌ها را به مرکز مدیریت بحران منتقل کرد می توان فهیمد که کدام بخش از ناحیه و یا شهر بر اثر این زلزله بیشترین شتاب را تحمل کرده و احتمالا بیش‌ترین خسارت به آن وارد شده است.

وی با بیان اینکه بر اساس این اطلاعات نیروهای امدادی به مناطقی اعزام می شوند که بیشترین میزان خسارت به آن وارد شده است، اظهار داشت: دستگاه‌های جدید دارای امکانات و حساسیت بیشتری نسبت به دستگاه های نسل قبل هستند.

مدیرکل راه و شهرسازی آذربایجان شرقی گفت: دستگاه های نسل جدید قابلیت های نرم افزاری و سخت افزاری پیشرفته ‌ای دارند که می تواند در تشخیص میزان خسارت و مدیریت بحران پس از وقوع زلزله کمک کند و داده های مخابره شده توسط دستگاه های مزبور می تواند اطلاعات مناسبی در خصوص میزان و محل خسارات وارد شده پس از زمین لرزه در اختیار مدیریت بحران قرار دهد.

سلطانی ادامه داد: این تجهیزات با داشتن قابلیت بالای انتقال داده‌ها با استفاده از یک مودم و اتصال به ۲ شبکه تلفن همراه اول و ایرانسل، در راستای اجرا و تدوین برنامه‌های آیین‌نامه ۲۸۰۰ در زمان وقوع حوادث زلزله توانایی میزان اطلاعات مربوط به خسارت‌های وارده بناها و ساخت و سازهای منطقه را با توجه به میزان شتاب زلزله را دارد.

اولین دستگاه شتابنگار زلزله شهرستان تبریز در ۱۵ اردیبهشت ۱۳۵۲ در  سازمان برنامه و بودجه نصب و راه اندازی شده است.

برچسب‌ها آذربایجان شرقی وزارت راه و شهرسازی زلزله

منبع: ایرنا

کلیدواژه: آذربایجان شرقی وزارت راه و شهرسازی زلزله آذربایجان شرقی وزارت راه و شهرسازی زلزله اخبار کنکور آذربایجان شرقی راه و شهرسازی مدیریت بحران زمین شناسی شتاب نگاری دستگاه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۵۷۸۳۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سهمیه‌ آذربایجان شرقی در طرح نهضت ملی مسکن ۲۰۸ هزار واحد است

ایسنا/آذربایجان شرقی استاندار آذربایجان شرقی اظهار کرد: بر اساس برش استانی، سهمیه آذربایجان شرقی در طرح نهضت ملی مسکن ۲۰۸ هزار واحد و در بخش شهری تعداد ۸۹ هزار واحد بود که ۳۹ هزار واحد تعریف و ۳۷ هزار واحد قرارداد بسته شده و ۲۶ هزار واحد تحویل نیز داده شده است.

مالک رحمتی، جمعه، هفتم اردیبهشت ماه، در جلسه شورای مسکن آذربایجان شرقی که با حضور وزیر راه برگزار شد، گفت: ۳۵ درصد از سهمیه استان در طرح نهضت ملی مسکن عملیاتی شده است.

به گزارش ایسنا، وی افزود: سرعت اجرای طرح نهضت ملی مسکن در استان مدتی کاهش یافته بود که با دستور وزیر محترم شاهد رشد این طرح هستیم.

وی با بیان اینکه در بخش خودمالکی شهری تعداد ۴۰ هزار واحد سهمیه داریم که همگی به بانک معرفی شده‌است، گفت: ۱۰ هزار واحد تا به امروز عملیاتی شده است. 

رحمتی ادامه داد: در خودمالکی روستایی نیز سهمیه ۴۸ هزار واحدی داشتیم که ۲۳ هزار واحد به بانک معرفی و ۱۴ هزار واحد نیز عملیاتی شده است.

رحمتی با بیان اینکه تعداد ۲۹ هزار واحد در طرح بازآفرینی شهری داریم که ۱۶ هزار واحد پروانه گرفته‌اند، اظهار کرد: ۷۵۰ هکتار زمین روستایی برای این طرح به تازگی تأمین شده و ۱۵ الی ۱۰ هزار واحد نیز در این زمین ساخته خواهد شد.

وی به تأمین زمین ۵۰۰ هکتاری در روستای شادآباد مشایخ تبریز اشاره کرد و گفت: در مجموع نزدیک به هزار و ۱۰۰ هکتار زمین برای واحدهای نهصت ملی مسکن تأمین می‌شود که در این صورت می‌توانیم در دو سال پیش رو شاهد رشد اجرای این طرح در استان باشیم.

انتهای پیام 

دیگر خبرها

  • (ویدئو) وضعیت عجیب این خودرو در لحظه وقوع زلزله
  • وضعیت عجیب این خودرو در لحظه وقوع زلزله ۶.۹ ریشتری ژاپن | ویدئو
  • زلزله ۶.۹ ریشتری ژاپن را لرزاند
  • زلزله شدید ۶.۹ ریشتری این کشور را لرزاند
  • وقوع زلزله ۶.۹ ریشتری در ژاپن
  • چالوس دوبار لرزید
  • ثبت ۵ زمین‌لرزه در خوی طی هفته گذشته
  • ثبت ۵ زمینلرزه در خوی طی هفته گذشته
  • زلزله ۳.۱ ریشتری حوالی ازگله در استان کرمانشاه را لرزاند
  • سهمیه‌ آذربایجان شرقی در طرح نهضت ملی مسکن ۲۰۸ هزار واحد است